Over de Woordentoko

Ambities

Je hebt er vast wel eens van gehoord: lang gekoesterde ambities. Ambities die je ooit wilt realiseren maar vooral niet nu. Ambities die je voor je uitschuift omdat je denkt dat ze op je blijven wachten.

Ondertussen ben je eindeloos druk met belangrijkere zaken zoals een gezin of een carrière. Misschien heb je zelf ook een ambitie en herken je het ‘dat komt nog wel’ stemmetje. Valt het je niet op dat het steeds verder weg klinkt? Pas op, straks hoor je het helemaal niet meer. Dan heeft dat stemmetje plaats gemaakt voor het ‘had ik maar’ moment. En dan voel je je plotseling te oud, te grijs of misschien zelfs te veilig in je situatie om het roer om te gooien. Voordat jij jouw ambitie voorgoed vaarwel zegt, vraag ik je om nog één keer te willen luisteren naar wat dat stemmetje precies fluistert. Neem daarna een weloverwogen besluit. Wat je besluit maakt verder niet uit. Maar voorkom dat je de rest van je prachtige leven rondloopt met spijt van wat je niet hebt gedaan.

De Woordentoko

Ik, Liz Pikart, bouwjaar 1969, heb ook zo’n lang gekoesterde ambitie. Na het jarenlang onderdrukt te hebben, hoorde ik dat stemmetje weer. Precies op het juiste moment. En zo heb ik mijn ‘had ik maar’ moment kunnen voorkomen. Na een langdurig verblijf in Assurantieland gooide ik mijn roer tenslotte om en startte ik met het volgen van verschillende cursussen als voorbereiding op het freelance tekstschrijven. Zo ontstond in maart 2018 de Woordentoko.

Wie wel eens een bezoek aan een toko heeft gebracht, kent de diversiteit van het aanbod. Kant en klare etenswaar, kookgerei, drankjes, verse en gedroogde ingrediënten, milde en pittige boemboes, soul food, comfort food, knapperige kroepoek in verschillende smaken. Je verlaat de toko met een tevreden gevoel en een tas vol lekkers. Diversiteit vind je ook terug in de teksten van de Woordentoko. Naast commerciële teksten levert de Woordentoko vooral creatieve teksten. In de portfolio vind je bijvoorbeeld gedichten, teksten voor kinderen en een beetje Soto voor de ziel. De Woordentoko werkt niet met winkelsluitingstijden maar met deadlines waarbij de laatste punt pas wordt gezet als jij tevreden bent.