parallax background

Ervaring Ervaren

Van loonslaaf naar freelance SEO-tekstschrijver; kan dat?
mei 1, 2018
Beste Boventallige,
november 12, 2019
 

Achter de schermen van de Woordentoko is de afgelopen maanden hard gewerkt.

Er ging een nieuwe wereld open. De technieken van SEO, het leren opbouwen van een blog, creatief schrijven door beschrijven in plaats van benoemen, de eerste schrijfopdrachten voor de minerale cosmetica van Creative Cosmetics en de eerste ervaring met ghostwriting voor mentale coaching-sites, het zijn maar een paar voorbeelden van grootse ‘Aha!’ momenten.

Toch is deze ontdekkingstocht niet alleen maar leerzaam en leuk. Het is ook een eenzame tocht waarin je opzoek bent naar een pad dat bij je past. Je bent je eigen reisleider. Je neemt je eigen beslissingen, in je eigen tempo. Soms neem je risico’s. Je wordt gedwongen om af te rekenen met je onzekerheden en bent tegelijkertijd dankbaar voor de kritische feedback van mentoren die je steeds een stukje verder het pad opduwen. Je maakt kennis met waar je energie van krijgt en neemt afscheid van wat je sloopt. Je gaat opzoek naar wat jou onderscheidt van anderen.

Je wikt, weegt en komt steeds opnieuw terug bij je eerste ideeën.

Vanaf de prille start van De Woordentoko werd mijn pen geprikkeld door het idee om met blogs en essays een leidraad te creëren voor iedereen die in het werkzame leven met boventalligheid te maken krijgt.

Waarom?

Voor wie boventallig wordt en zijn baan verliest, zijn de gevolgen op de korte termijn vaak niet te overzien. Opvallend genoeg laat zelfs Google ons op dit cruciale moment in de steek: Het resultaat van de zoekterm ‘boventallig’ spuugt vooral financieel en juridisch advies. Maar: boventallig worden, raakt je toch ook als mens?

Mij wel.