parallax background

Van loonslaaf naar freelance SEO-tekstschrijver; kan dat?

Creatieve routebeschrijving naar de Woordentoko in Ilpendam
mei 1, 2018
Ervaring Ervaren
oktober 3, 2019
 

V olgens André Gussekloo, die zichzelf naar eigen zeggen heeft opgewerkt tot één van de beste SEO-tekstschrijvers van Nederland, kan dat. In zijn cursus SCHRIJFVRIJ: cursus freelance SEO tekstschrijven, laat Gussekloo zijn cursisten zien hoe zij zelf succesvol SEO-teksten kunnen schrijven en verkopen. Hij maakt het zijn cursisten niet eenvoudig maar laat op een heldere wijze zien wat toekomstige opdrachtgevers verwachten van een SEO-tekstschrijver.

Van assurantieland naar SEO-tekstschrijver

Opvallend is dat één van Gussekloo’s nieuwste pupillen 28 jaar lang werkzaam is geweest in de verzekeringsbranche. Doordat haar werkzaamheden worden geoutsourcet naar India besluit zij eind 2017 het roer volledig om te gooien en afscheid te nemen van de branche. SEO-tekstschrijver worden was daarbij echter niet haar eerste gedachte. Om zich zo breed mogelijk te oriënteren en te ontdekken waar haar interesse, kwaliteit en specialiteit zou kunnen liggen, bestelde zij naast de LOI cursus Freelance Schrijver met als hoofdonderdeel Creatief Schrijven ook de cursus van Gussekloo. Aangezien haar werkterrein op assurantiegebied een stuk minder behelsde dan Google aanbiedt en de cursus een tip van de sluier oplicht, realiseert zij zich nu dat een switch naar een creatief beroep commerciëler is dan verwacht. Toch verwacht deze pupil met de nodige hulp van Gussekloo ook deze horde te kunnen nemen.

Leesbaarheid een uitdaging voor SEO-tekstschrijver

Onlangs verscheen een bericht in de media dat ook de oudere Nederlander vaker met social media en de tablet aan de gang gaat. Deze pupil hoopt dan ook een schrijfstijl te kunnen ontwikkelen die ook het oudere publiek blijft aanspreken. Gussekloo maakt in zijn cursus namelijk heel goed duidelijk dat een prettig leesbare tekst even belangrijk is als SEO. Tekstschrijver, en dan met name freelance SEO-tekstschrijver, worden vanuit loonslavernij is niet onmogelijk. Maar om jezelf te onderscheiden en gevonden te worden, lijkt zelfs de meest recht uit het hart geschreven tekst tegenwoordig wel te moeten voldoen aan het ideaalbeeld van de zoekmachine.